استامینوفن، تسکین دهنده درد و کاهش دهنده تب است. استامینوفن برای درمان دردهای خفیف تا متوسط یا برای کاهش تب استفاده می‌شود.
عوارض مصرف بی‌رویه استامینوفن

مصرف بیش از حد استامینوفن باعث آسیب رسیدن به کبد و در نتیجه باعث ایجاد مسمومیت دارویی در کودکان و بزرگسالان خواهد شد. در این مطلب از مجله دلتا درباره عوارض استامینوفن صحبت خواهیم کرد.
عوارض استامینوفن، مسمومیت‌ها و مضرات آن برای بدن

یکی از قرص‌هایی که بدون نسخه پزشک قابل تهیه است و افراد زیادی با کوچکترین درد آن را مصرف می‌کنند، قرص استامینوفن است. افراد نباید در مصرف استامینوفن زیاده‌روی کنند و حداکثر میزان مصرف روزانه استامینوفن توسط بیماران نباید از ۴ گرم بیشتر شود، زیرا با مشکلات و عوارض شدید کبدی مواجه خواهند شد.
علائم مسمومیت با استامینوفن و درمان آن

مسمومیت با استامینوفن، علت شایع نارسایی حاد کبدی در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان است. استامینوفن یک عامل موثر در کاهش درد و تب است. حداکثر دوز توصیه شده استامینوفن ۴ گرم در روز برای بزرگسالان و ۹۰ میلی‌گرم در روز برای کودکان است.

ضعف عمومی

نشانه‌های مسمومیت با مصرف زیاد استامینوفن شامل موارد زیر است:

درد شکمی
تحریک‌پذیری
ضعف عمومی
از دست دادن اشتها
زردی پوست و رنگ چشم
اسهال
حالت تهوع
استفراغ
کما
تشنج

تشخیص مسمومیت با استامینوفن

اولین گام پزشک در تشخیص مسمومیت استامینوفن این است که یک تاریخچه کامل از بیمار از جمله زمان مصرف دارو، میزان داروی مصرفی و نوع داروی مصرف شده بگیرد.

تشخیص این نوع مسمومیت معمولا از طریق آزمایش‌های تشخیصی از جمله تعیین سطح استامینوفن مصرف شده، الکترولیت‌ها، آزمایش‌های عملکرد کلیه، آمیلاز، لیپاز، آزمایش‌های عملکرد کبد، شمارش کامل خون و عوامل انعقادی، انجام می‌شود. تست‌ها و مطالعات تصویربرداری مانند سونوگرافی نیز ممکن است برای ارزیابی بزرگ شدن کبد مورد استفاده قرار بگیرد.
درمان مسمومیت با مصرف استامینوفن

زمان‌بندی، یک عامل حیاتی مهم در درمان مسمومیت ناشی از مصرف استامینوفن است؛ بنابراین، پزشکان برای شروع درمان ناشی از مصرف بیش از حد استامینوفن ظرف ۸ ساعت پس از مصرف برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن تمام تلاش خود را می‌کنند.

اکثر بیماران مسموم شده با استامینوفن، با انجام مراقبت‌های ویژه مانند مایعات وریدی و داروهای ضد تهوع در صورت اعمال آن پس از یک ساعت به بهبود قابل توجهی می‌رسند.

برای بیمارانی که درمان‌های فوق را انجام می‌دهند و نارسایی کبد نیز دارند، پیوند کبد می‌تواند تنها و بهترین گزینه باشد؛ البته پزشکان تعیین می‌کنند که انجام پیوند ضروری است یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *