گیاه گلپر (Heracleum persicum) از دسته گیاهان دارویی است. خواص گلپر در طب سنتی شامل رفع مشکلات گوارشی، تقویت بدن، تقویت حافظه و … است.
خواص گلپر

گیاه گلپر دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌ دارد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا برخی از مهمترین کاربردهای درمانی و خواص گلپر در طب سنتی گردآوری شده است.

فواید گلپر
خواص گلپر چیست؟

طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص گلپر در طب سنتی شامل موارد زیر می‌گردد:

گلپر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد نفخ بالایی دارد و معمولاً همراه با مواد غذایی نفاخ مثل باقلا استفاده می‌شود. دانه‌های گلپر خاصیت تقویت‌کنندگی معده هم دارد و هضم‌کننده خوبی است. افرادی که معده ضعیف یا تنبلی دارند، می‌توانند از پودر گلپر به عنوان ادویه در غذا استفاده کنند.
مصرف گلپر باعث تقویت حافظه شده و برای بهبود بیماری صرع مفید است.
خوردن مقدار متعادل گلپر باعث ایجاد شادی و نشاط می‌گردد. همچنین رفع ناراحتی‌های اعصاب از دیگر خواص گلپر در طب سنتی بوده، به این منظور از دم کرده ریشه این گیاه استفاده می‌شود.
گلپر دارای خاصیت ضد عفونی کننده و میکروب کش است. اسانس دانه‌های گلپر خاصیت ضدمیکروبی دارد و مانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب می‌شود.

مضرات گلپر

استفاده از خواص گلپر برای درمان کمردردهای ناشی از رطوبت بسیار مفید است و متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند از این ادویه همراه با غذا استفاده شود.
متخصصان طب سنتی گیاه گلپر را برای معالجه صرع، عفونت‌هاى عصبى و عفونت‌هاى دستگاه تنفس تجویز می‏کنند.
مصرف گلپر باعث تقویت بدن می‌گردد.

گلپر
مضرات گلپر (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مصرف گلپر می‌تواند در بعضی افراد حساسیت یا آلرژی به وجود آورد.

زیاده‌روی در مصرف گلپر برای زنان باردار مضر بوده، زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد.

استفاده زیاد از گرد گلپر باعث ایجاد تپش قلب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *