مصرف همزمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد. حتما شما هم تا حدودی با مواد غذایی که نباید با هم مصرف شوند آشنا هستید اما این امر مبحث گسترده‌ای در علوم تغذیه است.
خوردن ماهی با ماست

آگاهی از تداخل برخی از مواد غذایی، یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت افراد است. یعنی مصرف همزمان برخی مواد غذایی در یک وعده ممکن است بسیار مضر و خطرناک باشد. در این مطلب از مجله دلتا با یکی از رایج‌ترین این تداخل‌ها یعنی خوردن ماهی با ماست می‌پردازیم.
همراهی ماهی و ماست

مواد غذایی که به طور همزمان مصرف می‌شوند باید با هم متناسب باشند. اسید لاکتیک موجود در ماست در ترکیب با ماهی، حالت لختی در بدن ایجاد می‌کند. اما نباید ماهی را از رژیم غذایی حذف کرد. زیرا انواع ماهی‌ها دارای ارزش غذایی بالایی هستند که به تنهایی منابع مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

خوردن همزمان ماهی با ماست
مشکلات پوست

برخی از افراد حساسیت غذایی دارند و امکان بروز مشکلات پوستی هنگام مصرف ماهی با ماست در آن‌ها وجود دارد. از جمله این عوارض می‌توان به ایجاد لک‌های سفید روی پوست و همین‌طور خارش پوست اشاره کرد. البته این حالت‌ها به صورت دائم ایجاد نمی‌شوند.
اثرات گوارشی

در برخی افراد خوردن ماهی همراه با ماست و یا دوغ، موجب نفخ و ناراحتی گوارشی می‌شود. برخی از افراد حتی ممکن است علاوه بر نفخ، دچار اسهال نیز بشوند. به طور کلی ماهی و ماست، هر دو طبع سردی دارند و افرادی که طبع سرد دارند را دچار مشکلاتی مانند سنگینی معده، دل درد ، خواب آلودگی و افزایش بزاق دهان هنگام خواب می‌کند. برای رفع این مشکلات باید از مواد غذایی با طبع گرم مانند چای نبات و خرما پس از غذا استفاده نمود. راه حل دیگر، مصرف ماهی به شکل شکم‌پر همراه با گردو و سبزیجات گرم است.
مخلفات مناسب

بهتر است ماهی همراه با لیموترش مصرف شود. زیرا ویتامین C موجود در لیموترش موجب جذب بهتر آهن ماهی در بدن می‌شود .البته باید توجه داشت که مصرف زیاد لیموترش که طبع سرد دارد به همراه ماهی برای افراد سرد‌ مزاج توصیه نمی‌شود. بهترین و مناسب‌ترین چاشنی برای خوردن ماهی، استفاده از سیر و آب نارنج است که علاوه بر طبع گرم دارای فواید بسیاری هستند.

خوردن همزمان ماهی با ماست
همراهی ماهی و تخم‌مرغ

خوردن همزمان ماهی با تخم‌مرغ، شیر و هر نوع گوشتی توصیه نمی‌شود. زیرا منجر به تولید سودا در بدن شده و با تاثیر منفی بر سلامتی افراد موجب تشدید بیماری‌‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *