مضرات نوشابه بر کسی پوشیده نیست اما چرایی آن برای بسیاری از ما مبهم است. دلایلی که برای نامناسب بودن نوشابه برای سلامتی بیان می‌شود بسیار زیاد است که از جمله آن می‌توان به قند بالا، شیرینی‌های مصنوعی، کافئین، فروکتوز بالا و … اشاره کرد و باید به دنبال جایگزین مناسبی برای نوشابه بود.
مضرات نوشابه

به طور متوسط ایرانی‌ها حدود ۴۲ لیتر نوشابه در سال می‌نوشند که این آماری عجیب و وحشتناک است. وحشتناک بودن این آمار در جایی روشن می‌شود که بدانیم مصرف متوسط نوشابه در جهان حدود ۱۰ لیتر است و هر ایرانی به طور متوسط ۴ برابر میانگین جهانی نوشابه مصرف می‌کند. برخی افراد پا را فراتر از نوشیدن به صورت تفریحی گذاشته و بیشتر از آب نوشابه می‌نوشند. با توجه به مصرف مداوم نوشابه در کشورمان لازم است بدانیم که چگونه این نوشیدنی‌ می‌تواند روی بدن انسان تأثیر بگذارند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

ضررهای نوشابه
مضرات نوشابه و ۱۰ دلیل برای پرهیز از آن
قند بالا

یک بطری نوشابه به طور متوسط شامل ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر است. این مقدار شکر به خصوص در مایعات باعث افزایش سریع قند خون می‌شود که نتیجه آن ایجاد واکنش انسولینی در بدن است. در بلند مدت افراد به سبب استفاده از نوشابه ممکن است شاهد بیماری دیابت یا مقاومت به انسولین شوند.
فسفریک اسید

نوشابه دارای فسفریک اسید است که در توانایی بدن در جذب کلسیم تداخل ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث ایجاد پوکی استخوان، کرم خوردگی دندان و نرمی استخوان ‌شود. فسفریک اسید همچنین با اسید معده در تماس قرار می‌گیرد و گوارش را کند می‌کند و جذب مواد غذایی را با مشکل مواجه می‌سازد.
شیرینی‌های مصنوعی

در تولید نوشابه از آسپارتام به عنوان قند استفاده می‌شود که می‌تواند بدتر و زیان آورتر از قند باشد. این نوع شیرینی مصنوعی تقریبا با صدها مشکل سلامتی گوناگون از جمله تشنج، ام اس، تومور مغزی، دیابت و اختلالات عاطفی مرتبط است.

پوسیدگی دندان
کافئین بالا

بیشتر نوشابه‌ها دارای کافئین هستند که می‌تواند باعث ایجاد انواع خاصی از سرطان، تومور سینه، ضربان نامنظم قلب، فشار خون بالا و مشکلات دیگر شود.
آب نامرغوب

یکی دیگر از مضرات نوشابه به آب نامرغوب آن بازمی‌گردد. آبی که از آن در تولید نوشابه‌ها استفاده می‌شود دارای کلر، فلوراید و نیز مقادیری از مواد سنگین است.
چاق شدن

محققان هاروارد اخیرا به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف نوشابه با چاقی در ارتباط است. تحقیقات روی افراد ۱۲ ساله نشان داد کسانی که نوشابه مصرف می‌کنند چاق‌تر از کسانی هستند که مصرف نوشابه ندارند؛ و در هر وعده نوشابه که روزانه مصرف می‌شود خطر ابتلا به چاقی ۱.۶ برابر افزایش می‌یابد.
مضر برای دندان‌ها

مصرف نوشابه به طور طبیعی باعث بزرگ شدن پلاک دندان می‌شود که نتیجه آن کرم خوردگی دندان و نیز ایجاد مشکلاتی در لثه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *