تمام فعالیت‌های متابولیک و سوخت و ساز بدن، وضعیت خلق و خو، ضربان قلب و حتی دمای بدن ما وابسته به عملکرد غده تیروئید است.

اگر اختلال عملکرد تیروئید کنترل نشود، به میزان چشمگیری بر کیفیت زندگی اثر خواهد گذاشت. بنابراین باید بدانید چه عادت‌های بدی سلامت تیروئیدتان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در شناخت این عوامل موثر در داشتن تیروئید سالم با مجله دلتا همراه باشید.
تیروئید

تیروئید غده‌ای کوچک و پروانه شکل است که در جلوی گردن، درست بالای ترقوه قرار دارد. عملکرد اصلی تیروئید ترشح هورمون‌هایی است که فعالیت‌های حیاتی بدن را تنظیم می‌کنند.
عادات بد اثرگذار بر سلامت تیروئید
کنترل نکردن استرس

یکی از راه‌های مهم برای داشتن تیروئید سالم کنترل استرس است. اگر استرس خود را کنترل نکنید فاکتوری اساسی در اختلال تیروئید را فعال می‌کنید. سیستم غدد درون‌ریز نسبت به وضعیت روانی و هیجانی حساس است. وقتی در شرایطی استرس برانگیز قرار می‌گیرید، هورمون‌های تیروئید نامتعادل شده و بر سلامت دیگر سیستم‌های بدن نیز اثر می‌گذارد.
بی‌تحرکی

سبک زندگی یکجانشینی می‌تواند تمایل بدن برای تجمع چربی را افزایش می‌دهد. بنابراین پیامد آن چاقی و دیگر مشکلات متابولیکی خواهد بود. همچنین از آنجایی که بی‌تحرکی سبب کاهش ترشح هورمون‌های تیروئید می‌شود، می‌تواند موجب کم‌کاری تیروئید شود.

تیروئید
مصرف سیگار و دخانیات

سموم موجود در سیگار بر سلامت غده تیروئید اثر زیادی می‌گذارند. تنباکو ترشح هورمون‌های تیروئید که کارشان کمک به سوخت و ساز، سلامت بینایی و فعالیت‌های قلبی و عروقی است را کاهش می‌دهد.
کمبود ید

بدن برای بهینه کردن تولید هورمون‌های تیروئید به ید نیاز دارد. کم بودن ید در رژیم غذایی، شما را از داشتن تیروئید سالم محروم خواهد کرد. در تخم مرغ، ماست طبیعی، حبوبات، سیب زمینی، نخود سبز و ماهی می‌توانید یُد را پیدا کنید.
نوشیدنی‌های الکلی

هرچند کبد مسئول فیلتر کردن و متابولیسم این نوشیدنی‌هاست، اما سموم آن‌ها از طریق جریان خون بر تولید هورمون‌ها نیز اثر می‌گذارد.
پرتوها

غده تیروئید بیشترین حساسیت را نسبت به پرتوهای مضر دارد. فرقی نمی‌کند اشعه ایکس ناشی از یک عکس دندانپزشکی باشد یا ماموگرافی و یا ام آر آی، به هر حال همه این‌ها به سلامت تیروئیدتان آسیب می‌زنند.
مصرف زیاد سویا

سویا یک ماده غذایی با ارزش غذایی قابل توجه است. اما نباید در مصرف سویا زیاده‌روی کنید زیرا می‌تواند جذب هورمون‌های تیروئید را کاهش دهد. بیماران مبتلا به مشکلات تیروئیدی باید سویا را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *